Proprietarii de autoturisme cu numere de înmatriculare străine în semn de protest au blocat  șoseaua ”Cernăuți- Porubne”

1479466875_so5lg51ybxi

Solidari cu șoferii din Transcarpatia, conducătorii auto din regiunea Cernăuți, care au mașini cu numere de înmatriculare străine, au ieșit la proteste, informează Agenția de informații ASS.

Câteva zeci de mașini au blocat traficul rutier la Corovia, localitate situată la câțiva kilometri de Cernăuți. Protestatarii revendică  analizarea obiectivă  de către Parlament a inițiativei legislative propuse de ei.  Potrivit conducătorilor auto, actuala lege nu justifică așteptările și cer statului să le permită să se deplaseze liber pe teritoriul Ucrainei pe o perioadă de un.

Reamintim,  că acum proprietarii de mașini cu numere străine  sunt obligați să iasă din țară o dată la cinci zile. Acțiunea de protest are un caracter pașnic, iar protestării permit circulația ambulanțelor și a mașinilor unde se află și copii.

Proteste similare au  loc zilele acestea și în Transcarpatia unde proprietarii de mașini cu numere de înmatriculare în alte state au blocat traficul rutier la Vama Solotvino – Sighetu Marmației.  Protestatarii spun că nu vor debloca vama până când nu va fi schimbată legea.

Romeo Crăciun

ziarul Libertatea Cuvântului

1479466875_so5lg51ybxi 3Los70cMB0k sMDCliXREoI

Lasă un răspuns