Proteste la Poltava. Poliția intervine pentru deblocarea drumului către sanatoriul, unde urmează să fie internați cetățenii evacuați din China

n

Joi dimineața, poliția încearca să deblocheze accesul la un sanatoriu militar din satul Novi Sanjary (regiunea Poltava), unde intenționează să-i interneze pe cetățenii evacuați din orașul chinez Wuhan, anunță serviciul de presă al Poliției, notează Libertatea Cuvântului.

„Astăzi, în jurul orei 7.00, în localitatea Novi Sanjary, regiunea Poltava, un grup de localnici au blocat drumul de importanță interregională organizând un miting. Când poliția din regiunea Poltava a încercat să deblocheze drumul, unii participanți la acțiune au opus rezistență și s-a iscat o ciocnire pe termen scurt între părți”, se menționează în comunicatul Poliției.

Ofițerii de aplicare a legii au identificat 10 cei mai agresivi activiști și le-au explicat consecințele legale ale acțiunilor lor. „Toate încercările de comitere a infracțiunilor vor fi oprite”, a dat asigurări șeful Poliției Naționale din Poltava, Ivan Vygovskyi.

De menționat că aterizarea aeronavei ucrainene, care are la bord 70 de ucraineni evacuați din Wuhan s-a transformat într-o adevărată epopee. Avionul companiei SkyUp a zburat de câteva asupra orașului Harkiv, după care a zburat spre Kiev, însă după cum susțin autoritățile, doar pentru realimentare. Situația a devenit scandaloasă, în cazul când populația din mai multe regiuni ale Ucrainei – Ternopil, Lviv și acum Poltava- nu vor ca persoanele evacuate să fie internate în regiunile lor. Pe de altă parte, vedem neputința autorităților, care nu au putut să asigure în mod corespunzător evacuarea cetățenilor ucraineni la timp din zona de risc, așa cum au procedat alte state civilizate.

De menționat că din epicentrul răspândirii coronavirusului sunt evacuați 48 de ucraineni și 27 de străini evacuați.

În total la bordul aeronavei se află 73 de persoane, care urmează să fie plasate în regim de carantină pe un termen de 14 zile.

Libertatea Cuvântului – www.lyberti.com

Добавить комментарий