Proteste violente în fața Radei Supreme (FOTO)

9990_main

În jur de o mie de manifestanţi au luat cu asalt grilajele din faţa Parlamentului de la Kiev, provocând ciocniri cu forţele de ordine în care au fost răniţi mai mulţi oameni.

Formată din veterani ai războiului din Afganistan, mineri și „lichidatori” folosiți în timpul accidentului de la centrala nucleară de la Cernobyl.

Reprezentanți ai sectorului minier, a cărui sănătate economică a fost puternic afectată de cei patru ani de conflict armat din Donbas, au cerut de asemenea achitarea salariilor neplătite.

După ce au distrus grilajele ce protejau Parlamentul, manifestanţii au înfruntat forţele de ordine. În timpul acestor ciocniri, trei persoane au fost rănite, una a fost victima unui spray cu piper şi o alta a unei bătăi, a precizat purtătorul de cuvânt al poliţiei de la Kiev, Andrii Krişcenko. Cel puţin o persoană a fost arestată, a precizat el.

Într-un comunicat, poliţia anunţă că a întărit efectivele sale de la faţa locului, cu peste 500 de poliţişti.

„Sincer, nu ne aşteptam la acest gen de acţiuni radicale”, a declarat deputatul Volodymyr Areşonkov, în timpul unui interviu pentru postul de televiziune „112”.

Vicepreşedinta Parlamentului, Irina Gheraşcenko, s-a adresat de asemenea de la postul de televiziune „112” liderilor manifestanţilor, propunându-le să înfiinţeze un grup de iniţiativă. Mai mulţi reprezentanţi ai manifestanţilor au intrat apoi în clădirea Parlamentului pentru a purta negocieri.

9956_main 9998_main

Lasă un răspuns