Putin, despre acordarea cetățeniei ruse separatiștilor din Donbas: Cu ce sunt mai răi rușii ca românii?

1553009503_0_216_3062_1938_1036x0_80_0_0_c35dcfd43293eb298bb7261bd42c9bf3

Preşedintele rus Vladimir Putin s-a declarat pregătit „să restabilească complet” relaţiile cu Ucraina, cu condiţia ca acest lucru să nu aibă loc „unilateral”, după victoria în alegerile prezidenţiale a actorului Volodimir Zelenski.

Noi vrem, noi suntem pregătiţi să ne restabilim complet relaţiile cu Ucraina, dar nu putem să o facem unilateral”, a declarat Putin, la Vladivostok, unde participa la un summit cu liderul nord-coreean Kim Jong Un.

Preşedintele rus a adăugat că victoria largă a lui Volodimir Zelenski, un novice în politică, ales cu peste 73% din voturile exprimate în turul doi, simbolizează „eşecul total al politicii Poroşenko”, preşedintele în exerciţiu al Ucrainei.

Întrebat de jurnalişti, Vladimir Putin a reacţionat, de asemenea, faţă de decretul semnat miercuri care facilitează acordarea naţionalităţii ruse locuitorilor regiunilor separatiste proruse din estul Ucrainei.

„Este ciudat că această decizie provoacă reacţii negative. Polonia emite asemenea paşapoarte polonezilor, România românilor, Ungaria ungurilor. Cu ce sunt mai răi ruşii ca polonezii, românii sau ungurii?”, adăugat Putin.

„Asta cu atât mai mult cu cât aceşti oameni (locuitorii regiunilor separatiste) sunt privaţi de drepturile cele mai elementare”, a mai spus el.

Germania şi Franţa au condamnat joi, într-un comunicat, decretul lui Putin, apreciind că acesta este „în contradicţie cu spiritul şi obiectivele acordurilor de Minsk”.

Lasă un răspuns