Putin spune că nu vrea să divizeze Uniunea Europeană

18_0333-600x326

Moscova nu încearcă să divizeze Uniunea Europeană, susţine preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, într-un interviu acordat postului austriac ORF, înaintea vizitei sale de marţi în Austria, prima sa vizită de stat într-o ţară din Europa occidentală după aproape un an, informează Mediafax.ro.

Acesta a afirmat că îşi doreşte o Uniune Europeană „unită şi prosperă”, afirmând că Blocul comunitar este cel mai important partener comercial şi economic al ţării sale.

Preşedintele Rusiei se va întâlni marţi cu omologul său austriac, Alexander Van der Bellen şi cu cancelarul Sebastian Kurz, dar şi cu lideri ai mediului de afaceri.

Relaţiile Rusiei cu Uniunea Europeană rămân tensionate din cauza implicării Moscovei în conflictele din Ucraina şi Siria, cât şi a atacului neurotoxic din Marea Britanie, care l-a vizat pe Serghei Skripal, un fost agent dublu rus. Austria a fost una din puţinele ţări din UE ca nu şi-a retras diplomaţi din Rusia în semn de protest faţă de presupusa implicare a Moscovei în cazul Skripal.

Recent, vicecancelarul austriac Heinz-Christian Strache, liderul Partidului Libertăţii (FPO, extremă-dreapta), s-a pronunţat în favoarea anulării sancţiunilor impuse Rusiei de UE în legătură cu anexarea peninsulei Crimeea şi rolul Moscovei în conflictul din Ucraina.

Lasă un răspuns