Regiunea Cernăuți – cel mai sigur loc pentru viață din Ucraina (INFOGRAFIC)

vyznitca_1__

Revista „Focus” a creat un clasament al celor mai sigure, dar și al celor mai periculoase locuri pentru viață din Ucraina. În ceea ce privește cele mai sigure locuri pentru viață, regiunea Cernăuți s-a clasat pe primul loc, Transcarpatia – pe locul doi și Volyn – pe locul trei. Lista se încheie cu regiunea Dnipropetrovsk.

Potrivit revistei „Focus”, regiunea Cernăuți nu se confruntă cu probleme ecologice grave precum regiunile industriale mari ale țării. Ecologiștii au indicat că cele mai periculoase probleme în Bucovina sunt legate de despădurirea necontrolată a pădurilor și extragerea ilegală de prundiş.

Deșeurile periculoase ale întreprinderilor bucovinene, comparativ cu alte regiuni, sunt în cantități mai mici și mai puțin nocive pentru atmosferă. Cele mai dăunătoare fabrici din regiunea Cernăuți, potrivit revistei „Focus”, sunt: Fabrica de grăsimi vegetale din Cernăuți, Fabrica de cărămidă din raionul Chițmani și Fabrica de producere a cimentului din Novodnistrovsk. Totodată, cel mai mare factor de poluare a apelor din regiune o reprezintă Întreprinderea „Cernivțivodokanal”. Numai în anul 2016 întreprinderea a vărsat în râurile Prut și Nistru aproape 15 tone  de apă poluată.

Screenshot_1

Lasă un răspuns