Regizoarea ucraineană Hrystina Syvolap – învingătoare a Festivalului Internaţional de Film din Trieste (Italia)

cVuqRoeSNOM

cVuqRoeSNOMFilmul acestei tinere regizoare ucrainene „Numai nu astăzi” a fost considerat cel mai bun la secţiunea „Film de scurt metraj”. Este un succes încântător al Hrystinei, care în anul 2013 a absolvit Universitatea Naţională de Teatru şi Cinema „I. Karpenko-Karyi” din Kiev.

„Numai nu astăzi” este un film de debut al Hrystinei, scenariul căruia ea l-a scris împreună cu soţul Oleksii. Protagoniştii filmului chiar poartă numele autorilor – Hrystina şi Oleksii. În aceste roluri s-au produs actorii Ala Sokolova şi Volodymyr Zad­nip­rovski. Scenariul soţilor Syvolap a câştigat concursul organizat de Comitetul de Stat pentru Cinema şi pentru turnarea filmului au fost repartizate 1,2 milioane grivne.
Subiectul filmului „Numai nu astăzi” constituie o istorie a unul cuplu de vârstă înaintată, care au hotărât să moară în aceeaşi zi. Însă, amintirile şi discuţiile lor amână momentul final, pe care ei vor să-l trăiască împreună. Şi destinul face unele schimbări în viaţa lor. Ea, viaţa, s-a dovedit a fi cu mult mai imprevizibilă decât moartea.
Filmările au avut loc la Kiev, în vechiul cartier Podol, unde şi-au petrecut tinereţea protagoniştii acestei opere cinematografice, care i-a încântat pe membrii juriului Fes­tivalului Internaţional de la Trieste.

Lasă un răspuns