Rusia a organizat exerciţii militare în largul Crimeii

A man walks past the Russian frigate Admiral Kasatonov during the International Maritime Defence Show 2019 in St. Petersburg, Russia July 11, 2019. REUTERS/Anton Vaganov

Autoritățile ruse au organizat exerciţii cu tiruri cu rachete şi avioane de luptă în largul Crimeii (anexate) în Marea Neagră, cu numai câteva zile înaintea alegerilor legislative anticipate de duminică din Ucraina, susţinând că acestea au fost manevre planificate din timp, potrivit Agerpres.

Echipajul de luptă al fregatei „Amiralul Makarov” a lovit cu succes o rachetă-ţintă (de tipul Progres) cu sistemul antirachetă Ştil în timpul unui exerciţiu desfăşurat în largul Crimeii, a anunţat vineri căpitanul de rangul II, Aleksei Rulev, şeful Departamentului de comunicare al Flotei Rusiei din Marea Neagră, citat de TASS.

Potrivit acestuia, în exerciţii a fost implicat şi sistemul antirachetă de coastă ‘Utios’, care a avut drept sarcină să detecteze o grupare navală a unui inamic imaginar şi să o neutralizeze cu tiruri cu rachete.

‘Componentele operative ale fregatei „Amiralul Makarov” şi ale sistemului de coastă „Utios” au efectuat tiruri cu rachete. Am desfăşurat un exerciţiu comun al forţelor navale cu sistemul de rachete antinaval „Utios” (cu baza în silozuri) în apele Mării Negre’, a detaliat purtătorul de cuvânt citat.

Perimetrul de desfăşurare a exerciţiului a fost închis circulaţiei maritime, pentru securizarea respectivei zone în Marea Neagră fiind mobilizate 17 nave de luptă şi auxiliare, precum şi aviaţia militară maritimă.

În acelaşi timp, avioane de vânătoare şi de luptă Su-27 şi Su-30 din cadrul Districtului militar Sud au lansat rachete şi bombe asupra posturilor de comandă ale unui inamic imaginar în cadrul unui exerciţiu desfăşurat joi pe terenul de antrenamente Ciauda din Crimeea.

‘Echipajele avioanelor de luptă miltirol Su-27 şi Su-30 din cadrul forţelor aeriene ale Districtului militar Sud, cu baza pe aerodromul Belbek (Crimeea), au lansat tiruri cu rachete şi au efectuate bombardamente împotriva unor ţinte la sol ale unui inamic imaginar la centrul de antrenamente Ciauda, în apropiere de Feodosia’ , potrivit unui comunicat oficial.

Rusia desfăşoară exerciţii militare în Marea Neagră de la începutul acestei luni, o parte din ele au fost efectuate în paralel cu exerciţiul „Sea Breeze 2019″, organizat de Alianţa Nord-Atlantică împreună cu parteneri din zona Mării Negre în prima decadă a acestei luni.

Lasă un răspuns