Rușii economisesc pe mâncare – sondaj

Rusii mancare

Rusii mancarePeste două treimi dintre ruși au declarat că încearcă să facă economii atunci când cumpără alimente în contextul crizei economice actuale, caracterizată printr-o scădere a puterii de cumpărare a gospodăriilor, arată rezultatele unui sondaj de opinie.
69% din cei intervievați au declarat că au încercat să cumpere produse alimentare mai ieftine în ultimele două-trei luni față de 54% în luna martie 2014, arată rezultatele acestui sondaj realizat la finele lunii august de Levada Center, considerat drept un institut independent de sondare a opiniei publice. În schimb, peste un sfert din ruși (28%) au declarat că nu și-au diminuat bugetul consacrat alimentației, se mai arată în acest sondaj derulat în rândul a 1.600 de ruși din 46 de regiuni.
În prezent, procentul rușilor care și-au redus achizițiile se situează la cel mai înalt nivel după criza financiară din 2009. Creșterea prețurilor a fost accelerată de prăbușirea rublei la finalul anului trecut, pe fondul scăderii prețului petrolului și al sancțiunilor introduse de Occident pentru rolul Moscovei în criza din Ucraina, precum și al embargoului introdus de Rusia pentru majoritatea produselor alimentare provenite din țările occidentale.

Lasă un răspuns