Salarii nerușinat de mari pentru parlamentari

1227938

Pentru întreținerea unui parlamentar din Bugetul de stat anual sunt alocate 345 mii de grivne. Pe lângă salarii, statul oferă aleșilor poporului o serie de înlesniri. Acestea se referă la compensarea cheltuielilor legate de închirierea la Kiev a unui spațiu locativ. În aceste scopuri fiecare deputat primește lunar aproximativ 20 mii de grivne. De asemenea, aleșii poporului au dreptul la tratament gratuit pe viață la Clinica „Feofania”. Și la înmormântare gratuită, în cazul decesului. Mai primesc deputații câte 8 mii de grivne lunar pentru compensarea cheltuielilor legate de călătoriile de serviciu. În același timp, un parlamentar poate avea 30 de consilieri care sunt angajați pe principii obștești și alți cinci consilieri care sunt plătiți cu salarii. Pentru remunerarea ultimilor, în buget sunt prevăzute câte 50 mii de grivne lunar.

Salariul mediu lunar al deputaților ajunge la 30-35 mii de grivne. Cu toate acestea, unii parlamentari consideră că pentru munca eficientă a parlamentarilor este necesară creșterea salariului cel puțin până la 100 mii de grivne. Alții vorbesc de 5.000 $.

În proiectul Bugetului de stat pentru anul 2020 pentru întreținerea Parlamentului ucrainean sunt prevăzute 1,4 miliarde de grivne. De menționat că salariul mediu pe economie în luna septembrie a constituit 10.678 de grivne, iar salariul minim – 4.173 de grivne.

Добавить комментарий