Serviciile speciale ruse au declarat că a reținut în Crimeea un presupus grup de sabotori ucraineni

map-crimea-1

Serviciul Federal de Securitate al Rusiei a anunțat că la 10 noiembrie au reținerea unui grup de presupuși sabotori ucraineni la Sevastopol, care ar fi planificat atacuri teroriste împotriva unor obiective militare și infrastructură vitală din Crimeea, peninsulă ucraineană anexată de Moscova în martie 2014.

„Serviciile de securitate au arestat la Sevastopol membri ai unui grup de sabotori-teroriști trimiși de serviciul principal de informații al Ministerului Apărării ucrainean”, anunță FSB într-un comunicat, informează agerpres.ro cu refere la RIA Novosti.

Potrivit comunicatului, grupul, arestat miercuri, „plănuia să comită acte de sabotaj împotriva unor ținte precum infrastructuri politice și militare” și se afla în posesia unor „dispozitive explozive puternice, arme, muniție” și mijloace de comunicații.

Ministerul Apărării ucrainean a negat acuzațiile, denunțând într-un comunicat publicat pe site-ul său internet „o altă impostură” cu scopul de a discredita Ucraina și a ascunde „acte represive” comise de Rusia împotriva unor locuitori ai Crimeii critici la adresa Moscovei.

Crimeea a fost anexată în martie 2014 de către Rusia după o intervenție militară, ce a fost urmată de un referendum pe tema alipirii peninsulei la Rusia, denunțat ca „ilegal” de către Kiev și Occident.

Peninsula Crimeea adăpostește mai multe baze militare și navale rusești, între care Flota Rusiei din Marea Neagră la Sevastopol.

Lasă un răspuns