Simina Halep a primit Ordinului „Crucea Patriarhală”: Mă bucur că sunt româncă, mă bucur că sunt pe acest pământ

67240121_2884984178239568_6656489230446886912_o

Campioana de la Wimbledon 2019, Simona Halep, a primit din partea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Ordinul „Crucea Patriarhală” pentru mireni, cea mai înaltă distincție a Patriarhiei Române, în semn de apreciere a realizărilor sale în domeniul tenisului feminin de performanță și a credinței sale creștin-ortodoxe, pe care o mărturisește public prin semnul Sfintei Cruci.

La evenimentul care a avut loc în Salonul „Sfinții Români” din Reședința Patriarhală a participat și familia Simonei Halep, relatează Ziarul Lumina.

În cuvântul rostit cu acest prilej, Patriarhul României a eviden­țiat faptul că Simona Halep este un simbol internațional al poporului român și a arătat că Biserica prețuiește modul în care mărtu­risește credința creștin-ortodoxă. „Suntem bucuroși că astăzi s-a acordat din partea Patriarhiei Române cea mai înaltă distincție Simonei Halep, pe care noi o iubim ca fiind cea mai de seamă figură simbolică prezentă a poporului român peste hotare și ne bucurăm că Simona este pentru mulți tineri, astăzi, un simbol al hărniciei, perseverenței și spe­ranței. Ne bucurăm să scoatem în evidență faptul că toate realizările ei sunt expresia talentului cultivat prin efort constant. Pe lângă toate acestea însă, Biserica prețuiește foarte mult faptul că mărturisiți în public, prin semnul Sfintei Cruci, credința creștină ortodoxă. Prin aceasta arătați că reprezentați cu fidelitate poporul român credincios, jertfelnic și talentat. Vă dorim ani mulți cu sănătate și bucurie și mult ajutor de la Dumnezeu în activitatea prezentă și viitoare!”, a menționat Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

De asemenea, campioana Simona Halep a mulțumit pentru distincția primită și a subliniat ajutorul pe care l-a primit de la Dumnezeu de-a lungul carierei sale. „Preafericirea Voastră, vă mul­țumesc mult și sunt onorată să primesc această cruce. Întotdeauna Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru tot ce mi-a oferit și pentru familia în care am crescut. Mă bucur că sunt româncă, mă bucur că sunt pe acest pământ și sper să bucur cât mai mulți oameni și copii, să-i inspir să reu­șească și ei în ceea ce își doresc. Slavă Domnului și Dumnezeu să ne binecuvânteze pe toți!”, a spus Simona Halep.

La final, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel i-a oferit Simonei Halep o Sfântă Scriptură, ediția Centenar.

Lasă un răspuns