Soluționarea provocărilor în domeniului transportului la frontieră

20 12 F 5
Aproximativ 120 de participanți din Ucraina și România au luat parte la conferința internațională „Strategia de transport transfrontalier: soluționarea provocărilor istorice și noi în domeniul transporturilor, cu accent pe durabilitatea mediului”. Reprezentanții administrațiilor locale din regiunile de frontieră, autoritățile regionale și districtuale, serviciile vamale Porubne-Siret și Șepit-Izvoarele Sucevei, serviciile de frontieră, departamentele de administrare a drumurilor, companiile de transport, mass-media, operatorii de turism și persoane fizice au discutat despre Strategia comună pentru dezvoltarea transportului durabil din punct de vedere al mediului în regiunea transfrontalieră. Scopul acesteia este de a promova dezvoltarea regională și cooperarea la frontiera româno-ucraineană prin extinderea oportunităților de tranzit. Prin urmare, echipa de proiect și experții externi vor dezvolta un cadru general pentru viitoarele inițiative de transport, cerințele de mediu și parametrii care vor completa și vor permite punerea în aplicare a Strategiei comune, comunică Consiliul Regional pe Facebook.
Participând la discuții, prim-vicepreședinte al Consiliului Regional, Mykola Guitor, a remarcat că drumurile și podurile restaurate în satele de frontieră Șepit și Izvoarele-Sucevei ne permit să planificăm construirea unui punct de control în această zonă. Prin urmare, următorul proiect internațional ar trebui să fie elaborarea documentației de proiectare și estimare pentru construcția acestuia.
Conceptul „Strategiei comune pentru un transport ecologic în regiunea transfrontalieră” este dezvoltat în cadrul proiectului «Îmbunătățirea infrastructurii de transport în regiunea transfrontalieră Cernăuți — Suceava (Șepit — Izvoarele-Sucevei)” 1HARD/3.1/27, finanțat de Uniunea Europeană în cadrul Programului Operațional Comun România — Ucraina 2014-2020 și implementat de Consiliul Regional Cernăuți, Consiliul Județean Suceava, Serviciul de Restaurare și Dezvoltare a Infrastructurii în Regiunea Cernăuți și ONG-ul Centrul Bucovina pentru Reconstrucție și Dezvoltare.
„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий