Sondaj: Zelenski, lider detașat în cursa prezidențială din Ucraina. 34% din ucraineni sunt gata să-l voteze

kinopoisk.ru

Candidatul la funcția de președinte al Ucrainei, actorul de comedie, Vladimir Zelenski, conduce detașat cursa electorală. 34% din ucrainenii declarați deciși sunt gata să-l voteze pe Zelenski, arată datele unui sondaj realizat în luna martie de organizația „Peredovi Pravovi Inițiatyvy”.

Actorul, director artistic al show-ului umoristic „Studio Kvartal 95”, Vladimir Zelenski este lider în preferințele alegătorilor ucraineni în majoritatea regiunilor Ucrainei.

El are cel mai mare sprijin în regiunea Dnipropetrovsk, unde aproape 46% dintre respondenți au declarat că-i sprijină candidatura. De asemenea, mai mult de 40% din respondenții din regiunile Sumî, Harkov, Zaporijia au declarat că sunt gata să voteze pentru Zelenski.

În același timp, potrivit sociologilor, rating-urile ex-premierului Iulia Timoșenko și actualului șef al statului Petro Poroșenko sunt în scădere. Actualul președinte este susținut de 14.22%, iar Timoșenko – de 12.9%. Iurie Boiko este susținut de 11,1 la sută din respondenți.

Pentru ceilalți candidați sunt gata să voteze mai puțin de 7%.

În plus, 70% din alegători sunt gata să voteze pentru Vladimir Zelenski în al doilea tur, indiferent de cine va fi rivalul său.

În același timp, aproape 82% dintre respondenți au declarat că vor merge să voteze.

Sondajul a fost efectuat în perioada 16-17 martie. Au fost chestionați 164.590 respondenți cu vârsta peste 18 ani. Marja de eroarea este de 1,5%.

91784948

02071598 04863702

Добавить комментарий