Specializări noi pentru viitorii studenți ai Universității Naționale„Iuri Fedkovyci” din Cernăuți

Screenshot_10

Catedra de Filologie Română și Clasică lansează în premieră două specializări noi, actuale din perspectiva cerințelor pieței forței de muncă: „Filologie (limba și literatura română + limba engleză)” și „Filologie (traducere româno-ucraineană). Aceste noi specializări au primit acordul conducerii Universității, astfel încât în această vară viitorii studenți vor putea să se înscrie și la aceste programe de studiu. În afara acestor noi specializări, se organizează concurs de admitere și pentru programul de studii universitare „Învățământ mediu (Limba și literatura română)”, care, pe lângă pregătirea de specialitate asigură pregătirea psihopedagogică, didactică și practică, necesară carierei didactice. După terminarea cursurilor universitare, studenții pot urma cursuri de masterat (cu o durată de 3 semestre).

Sediul catedrei se află în incinta blocului nr. 6 al Universității (aripa stângă de la intrarea în sediul central). Aici se pregătesc filologi de înaltă calificare, studenții însușesc șapte limbi: româna, ucraineana, engleza, franceza, italiana, greaca nouă, latina). Profesorii catedrei au făcut stagieri de specialitate în universități prestigioase din Ucraina, România, Polonia, Austria, Germania.

Pe lângă Catedră funcționează două centre de specializare: „Centrul de filologie română comparată în numele lui Grigore Bostan” și „Centrul de tehnologii informative”, în cadrul cărora studenții și profesorii își perfecționează nivelul de cunoștințe. În timpul liber sunt organizate diverse excursii în Ucraina și România, studenții participă la tabere de odihnă, colocvii internaționale etc.

Informații de contact: tel. +38 0372 584834; 0956108046 / E-mail: catedrarom@gmail.com

Screenshot_9

Lasă un răspuns