Stimul pentru fermieri și tinerele familii

Screenshot_2

Actuala campanie electorală a coincis cu perioada secerișului. E o coincidență rar întâlnită, când puterea legislativă se înnoiește la mijloc de an, dar este un pas necesar pentru tânăra democrație din Ucraina, țară cu reputație de grânar mondial.

Zilele acestea, când candidatul în deputați ai poporului în Circumscripția electorală nr. 203, Mihai Grosu, a vizitat localitatea Răchitna din raionul Noua Suliță, pe lanurile din preajma satului combinele treierau holda pârguită.

– Se vede că recolta din anul acesta este bună și aceasta trebuie să-i bucure pe fermieri. Ca întreprinzător în domeniul agricol cunosc foarte bine problemele acestora și sunt solidar cu acei, care consideră că principala bogăție a țării nu trebuie irosită. Este vorba de pământul arabil ce asigură bunăstarea întregului popor. Mă pronunț pentru moratoriul la vinderea terenurilor arabile și din practică știu că arenda este o metodă destul de eficientă, convenabilă pentru proprietarii cotelor de pământ și pentru fermierii-arendași care le lucrează, a declarat domnul Mihai Grosu în convorbirea cu mai mulți locuitori ai satului.

Cu câțiva ani în urmă una dintre cele mai acute probleme ale Răchitnei era starea deplorabilă a drumului ce leagă satul cu autostrada principală. În sfârșit el a fost reparat, dar urmează să fie rezolvate și alte probleme sociale de aici. O mamă tânără, cu un copil mic în brațe, a spus categoric că ea nu le crede candidaților în deputați: acum ei promit multe, căci au nevoie de voturile oamenilor, apoi uită de promisiunile date.

– Aveți tot dreptul să nu credeți, căci, într-adevăr, promisiuni se fac multe și neîntemeiate, i-a răspuns domnul Mihai Grosu. Sunt un om al faptelor concrete și promit numai ceea ce pot realiza. Până nu demult în Ucraina acționa o lege foarte bună care prevedea ajutor financiar la nașterea copilului. Trebuie să se revină la ea – este misiunea tuturor celora care vor obține mandatul încrederii. Mi se pare ca fiind reală acordarea a 50 mii grivne la nașterea primului copil, 100 mii grivne – la nașterea celui de-al doilea copil, 50 mii grivne – la nașterea celui de-al treilea și a următorilor copii. Aceste sume pot fi revăzute, cu luarea în considerare a inflației. Mai mult decât atât, familiile tinere trebuie să se bucure de susținere financiară din partea statului, ca în țările Europei.

Lasă un răspuns