Stoltenberg: NATO este îngrijorată de faptul că Rusia continuă să-și mărească prezența militară în regiunea Kaliningrad

20160511_160512-sg1_rdax_775x440

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg și-a exprimat îngrijorarea cu privire la creșterea capacităților militare în apropierea orașului Kaliningrad.

Șeful NATO a afirmat acest lucru în timpul unei întâlniri cu ministrul lituanian de externe, Gabrielius Landsbergis,  infomează Censor.NET citând site-ul web al Alianței Euro-Atlantice, notează Libertatea Cuvântului.

„Stoltenberg și Landsbergis au discutat despre situația privind securitatea din regiunea Mării Baltice. Secretarul general al NATO și-a exprimat îngrijorarea cu privire la faptul că Rusia continua să dezvoltare capacitățile militare în jurul orașului Kaliningrad,  precum și față de recenta arestare a politicianului rus de opoziție Alexei Navalnîi.”, se menționează în comunicatul Alianței.

În cadrul întâlnirii părțile au făcut schimb de opinii cu privire la perspectivele dezvoltării NATO până în 2030 și pregătirea Alianței pentru  în fața viitoarelor provocări.

Jens Stoltenberg a mulțumit oficialului lituanian pentru desfășurarea unui grup de luptă NATO sub comandă germană în această țară. El a felicitat rolul politic și militar activ al Lituaniei în NATO, inclusiv angajamentul său de a aloca mai mult de 2% din PIB pentru apărare.

Libertatea Cuvântului – www.lyberti.com

Добавить комментарий