SUA caută o soluţie diplomatică

12 12 2021 INFO 2

Consilierul Secretarului de Stat al SUA pentru Europa şi Eurasia, Karen Donfried, va vizita Kievul şi Moscova la 13-15 decembrie, comunică site-ul Departamentului de Stat, citat de publicaţia ucraineană „Evropeiska pravda”. Donfried se va întâlni cu demnitari guvernamentali „pentru a discuta sporirea capacităţii militare a Rusiei şi  a confirma susţinerea de către SUA a suveranităţii, independenţei şi integrităţii teritoriale a Ucrainei”. „Consilierul Secretarului de Stat Donfried a subliniat că putem obţine un progres diplomatic în încetarea conflictului din Donbas pe calea îndeplinirii acordurilor de la Minsk cu susţinerea Formatului Normandia”, se specifică în declaraţie. După aceea Donfried va pleca la Bruxelles, pentru a se consulta cu aliaţii din NATO şi partenerii din UE referitor la căutarea unei soluţii diplomatice.

Mediile ruse au comunicat că Donfried, în timpul vizitei la Moscova din săptămâna viitoare, se va întâlni cu adjunctul şefului Administraţiei Preşedintelui Federaţiei Ruse, Dmitri Kozak.

„Evropeiska pravda” aminteşte că Preşedintele SUA, Joe Biden, în timpul negocierilor din 7 decembrie, i-a spus Preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin, că Kremlinul va plăti un preţ foarte mare şi se va confrunta cu urmări economice distrugătoare, dacă va invada în Ucraina.  Putin a înaintat o nouă cerinţă – de a opri înaintarea Ucrainei spre NATO. Occidentul n-a căzut de acord. Secretarul general al NATO a respins cerinţa Rusiei în legătură cu neacordarea Ucrainei a calificativului de membru al Alianţei.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий