Suveranul Pontif: „Să avem numai o singură frică: de a jigni iubirea lui Dumnezeu”

25 12 2021 INFO 4

Papa de la Roma Francisc, în predica sa, rostită la Liturghia de Crăciun în bazilica Sfântul Petru din Vatican, a accentuat: „În această noapte  a iubirii să avem numai o singură frică: de a jigni iubirea lui Dumnezeu, de a-i cauza durere, desconsiderându-i pe cei săraci prin indiferenţa noastră”, comunică National Catholic Reporter, citat de Ukrinform.

Anul acesta la Liturghia din bazilică au fost prezente circa 2 mii de persoane, împreună cu ierarhii Vaticanului şi diplomaţi din întreaga lume. E cu mult mai mult decât anul trecut, când Liturghia din ajunul Crăciunului a fost închisă pentru publicul larg din cauza restricţiilor de carantină, la ea participând doar 200 de persoane.

Potrivit tradiţiei, catolicii prăznuiesc Naşterea Domnului în miezul nopţii. După Biblie, lumina a apărut din beznă în faţa păstorilor, care primii au aflat despre naşterea Mântuitorului. De aceea, serviciul divin din 24 decembrie este considerat Liturghia  păstorilor.

Biserica Ortodoxă Ucraineană şi Biserica Greco-Catolică Ucraineană sărbătoresc Crăciunul după calendarul iulian, la 7 ianuarie.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий