The Washington Times: Poroșenko, acuzat de corupție

WashingtonTimes_website

Ziarul american The Washington Times a publicat un articol în care ex – președintele ucrainean, Petro Poroșenko, este acuzat de corupție, notează Strana.ua.  Autorul materialului , colonelul militar în rezervă , Wes Martin, scrie că Poroșenko a folosit Biroul Național Anticorupție ca  pe un instrument de răfuială cu  adversarii politici. Potrivit colonelului, în 2016  Biroul Național Aticorupție a  eliminat din lista suspecților o serie de companii bănuite de afaceri ilegale în domeniul industriei apărării. Aceste companii aveau legături directe cu fostul vicepreșdinte al Consiliului Național de Apărare și Securitate, Oleg Gladkovskyi, care acum este anchetat penal pentru fapte de corupție și este partener de afaceri a lui Poroșenko

De asemenea, autorul articolului acuză  fostul președinte de afaceri dubioase legate de  dotarea  armatei ucrainene.

„Guvernul lui Poroșenko a încasat profituri din  dotare armatei cu  armament la prețuri exagerat de mari „, scrie Martin.

Autorul materialului crede că Occidentul îl va ajuta pe noul președinte Zelenskyi să identifice activele retrase din Ucraina și să aducă criminalii în fața justiției.

Lasă un răspuns