Timoșenko: „Doar alegerile anticipate vor salva Ucraina”

APX9611-1024x724-1024x724

Fostului prim-ministru ucrainean, liderul partidului „Batkivșcina” Iulia Timoșenko a criticat dur guvernul actual și a declarat că doar alegerile anticipate vor salva Ucraina, care și așa este „cu un picior în groapă”. Declarația respectivă a fost publicată pe siteul forței politice „Batkivșcina”.

Potrivit ei, reforma sistemului de pensii, implementat la solicitarea FMI, nu va face altceva decât să creeze și mai multe probleme deoarece aceasta prevede o creștere de până la 35 de ani a stagiului de pensionare, care „în mod automat prevede o majorare a vârstei de pensionare și reducerea numărului de persoane care pot beneficia de pensie”.

Reforma medicală a lui Groisman, în opinia fostului prim-ministru va avea trei urmări grave: reducerea cel puțin cu 30 sută a instituțiilor medico-sanitare, concedierea a 30-40 la sută din numărul lucrătorilor acestui sistem și practic trecerea la sistemul medical contra plată.

„Aș dori ca toți să înțeleagă că poporul ucrainean este într-o mare încurcătură. Trebuie să ne salvăm de acest dezastru. Oamenii care sunt la conducere trebuie demisionați din funcție. Avem nevoie de alegeri, deoarece Ucraina, care și așa este „cu un picior în groapă” nu mai are timp. Nu trebuie să ne pierdem niciodată speranța”, a subliniat Timoșenko.

Lasă un răspuns