Timoşenko şi-a consolidat poziţia de lider în calitate de candidat la preşedinţia Ucrainei

im578x383-rogitsi

Liderul partidului „Batikivşcina”, Iulia Timoşenko, ar fi putut obţine 17,8% din voturi şi ar fi devenit lider în preferinţele alegătorilor, dacă în luna august s-ar fi desfăşurat alegeri prezidenţiale în Ucraina, arată rezultatele unui sondaj de opinie desfăşurat de Fundaţia pentru Iniţiative Democratice Ilka Kuceriva în colaborare cu serviciul sociologic al Centrului Razumkov.

„Dintre candidaţii la funcţia de preşedinte al Ucrainei, cel mai puternic a crescut ratingul Iuliei Timoşenko, de la 13,3% în luna mai până la 17,8% în luna august”, rezultă din rezultatele sondajului.

Pe poziţia a doua, conform sondajului, s-ar fi aflat fostul ministru al apărării, liderul partidului „Poziţia Civică”, Anatoli Griţenko, cu un rezultat de 8,4%, iar pe locul al treilea s-ar fi situat actualul preşedinte Petro Poroşenko, cu 7,9%. Dintre candidaţi, subliniază sociologii, doar Timoşenko şi Poroşenko ar fi avut sprijin în aproape toate regiunile ţării, cu excepţia estului Ucrainei în cazul actualului preşedinte.

Dintre partidele politice, în cazul desfăşurării alegerilor parlamentare, cele mai multe voturi le-ar fi obţinut „Batkivşcina” (18,5%), „Poziţia Civică” (9,4%), „Pentru Viaţă” (8,7%), Blocul lui Petro Poroşenko „Solidaritatea” (7,7%) şi „Blocul de Opoziţie” (7,1). Sondajul de opinie a fost realizat în perioada 16-22 august în toate regiunile Ucrainei, fără teritoriile necontrolate din regiunea Donbas, pe un esantion de 2.019 persoane cu vârsta de peste 18 ani.

Eroarea teoretică a eșantionului nu depășește 2,3%.

Добавить комментарий