Tradiția ne unește: Colectivele românești din sudul Bucovinei vor participa la Festivalul Internațional al Culturii Tradiționale „Malanca Bucovineană” din Cernăuți

capra

Festivalul „Malanca Bucovineană” care se desfășoară anul la Cernăuți, atrage mii și mii de spectatori nu numai din toată Ucraina dar și din România.

În timpul ședinței comune a Consiliului Județean Suceava și a Consiliului Regional Cernăuți care a avut loc în data de 21 octombrie s-a decis ca această sărbătoare să obțină un statut de Festival internațional. De-acum, pe lângă mult-îndrăgitele colective și grupuri amatoricești din Crasna, Vășcăuți, Horbova și Costiceni, la Festivalul Internațional al Culturii Tradiționale „Malanca Bucovineană” din Cernăuți să participe și colectivele românești din sudul Bucovinei (Vicovul de Sus, Câmpulung Moldovenesc și alte localități din județul Suceava).

„Zona Bucovinei, conține un specific aparte care deja a dispărut în Europa. Acestea sunt tradițiile, obiceiurile și sărbătorile noastre comune” – a spus Gheorghe Flutur președintele Consiliului județean Suceava.

Totodată părțile au decis să elaboreze o strategie de conservare și promovare a patrimoniul cultural al ambelor regiuni. S-a stabilit elaborarea unui calendar comun, care să conțină informații și evenimente semnificative din cele două regiuni. S-a discutat și despre analizarea posibilității și oportunității dezvoltării unor rute și pachete turistice comune.

Lasă un răspuns