Tragedie aviatică lângă Moscova. 71 de persoane aflate la bord au decedat

1514439791

O aeronavă cu 65 de pasageri și șase membri ai echipajului s-a prăbușit la doar câteva minute după decolarea din Moscova. Avionul An-148 al companiei „Saratov Airlines” a decolat de pe aeroportul Demodedovo și se îndrepta spre orașul Orsk, din apropierea frontierei cu Kazahstanul, însă a dispărut de pe radare la doar câteva minute.

Potrivit primelor informații, avionul s-a prăbușit în apropiere de satul Argunovo și nu au existat șanse să supraviețuiască cineva din membrii echipajului și pasagerilor. Toate cele 71 de persoane aflate la bord au decedat.

Unii martori au spus că au văzut flăcări ieșind din avionul care pierdea altitudine.

Marea majoritate a pasagerilor erau locuitori din regiunea Orenburg, a declarat secretarul de presă al guvernatorului regional.

Potrivit agenției de presă Interfax, la locul accidentului au fost găsite mai multe fragmente de cadavre.

„Primele grupuri de salvatori au sosit la locul accidentului aeronavei. Rămășițele avionului sunt împrăștiate pe o arie de aproximativ 1 km”, a raportat Ministerul de Urgențe.

Cutia neagră în care se află înregistrările convorbirilor membrilor echipajului, ceea ce ar putea da lumină asupra cauzelor prăbuşirii, „se află într-o stare satisfăcătoare”.

Autorităţile regiunilor Saratov, Orenburg şi Leningrad au anunţat că vor achita familiilor celor decedaţi câte un milion de ruble.

Operaţiunea de salvare s-a încheiat noaptea trecută, iar acum la locul prăbuşirii lucrează anchetatorii şi experţii.

Lasă un răspuns