Trei moldoveni, interziși în Ucraina din cauza panglicilor Sf. Gheorghe

359370

O încercare de a „aduce simboluri interzise pe teritoriul Ucrainei» a fost împiedicată de colaboratorii detașamentelor de frontieră Belgorod-Dnestrovsky și Mogilyov-Podolsky.

Grănicerii ucraineni continuă să combată în mod activ propaganda prin panglica Sf. Gheorghe. De data aceasta, simbolul interzis aducerii în țară a fost găsit la trei cetățeni moldoveni și un cetățean bulgar.

Cei patru au încercat să intre pe teritoriul Ucrainei cu mașina prin intermediul punctelor de control „Kuchurgan-Avto», «Starokozacie» și «Mogiliov-Podolski-Avto», transmite centrul de presă al Serviciului de Stat pentru Frontieră din Ucraina.

Străinii au fost opriţi să treacă frontiera. În plus, toți au primit o interdicție de intrare pe teritoriul Ucrainei pentru o perioadă de trei ani. Rapoarte privind stabilirea de semne de infracțiune au fost trimise organelor Poliției Naționale a Ucrainei.

Centrul de presă SSFU a reamintit, de asemenea, că începând cu anul 2017, Codul Ucrainei privind contravențiile administrative a fost completat cu articolul 173-3, care stabilește responsabilitatea pentru producerea și propaganda panglicii Sf. Gheorghe.

Cu doar o săptămână și jumătate în urmă, încă un moldovean a primit interdicția de intrare în Ucraina datorită panglicii Sf. Gheorghe. Incidentul a avut loc la punctul de control „Vinogradovka» din regiunea Odesa. Simbolul interzis în țară a fost găsit în portbagajul mașinii cu care moldoveanul se îndrepta spre Ucraina.

 

Добавить комментарий