Trump a ajuns în Japonia, în cadrul primului său turneu în Asia.

TOKYO, JAPAN - NOVEMBER 05 : U.S. President Donald Trump (R) and his wife Melania Trump (L) wave as they arrive at Yokota Air Base in Tokyo, Japan on November 5, 2017. Kazuhiro Nogi / Anadolu Agency

Preşedintele american, Donald Trump, a ajuns astăzi în Japonia, în cadrul primului său turneu în Asia. Liderul de la Casă Albă are în agendă întrevederi cu premierul Shinzo Abe, cu militari americani și membri ai familiilor unor japonezi răpiți în Coreea de Nord.

Principalul subiect de pe agenda discuțiilor va fi programul nucelar al Phenianului. În perioada 7-8 noiembrie, preşedintele american se va afla în Seul, unde are prevăzute întâlniri cu omologul său sud-coreean. El va încerca să obţină sprijin pentru a face presiuni asupra dictatorului Kim Jong-Un. Prezenţa lui Trump în ţările vecine nu este pe placul Phenianului. Regimul comunist a catalogat drept scandaloasă vizita liderului de la Casa Albă în Asia şi exclude orice discuţie cu privire la limitarea înarmărilor nucleare. În 8 noiembrie, Donald Trump urmează să meargă la Beijing.

Călătoria din Asia, care va dura 12 zile, este cel mai lung turneu efectuat de către un preşedinte american în ultimii 25 de ani.

Lasă un răspuns