Trump a decis să amâne introducerea de noi sancțiuni împotriva Federației Ruse

trump-

Președintele american, Donald Trump, a ordonat personal suspendarea introducerii de noi sancțiuni împotriva Rusiei, scrie Washington Post cu refererire la unele surse proprii.

În contextul în care oficialii de la Moscova au condamnat în mod activ posibilele noi sancțiuni, Trump s-a întâlnit cu consilierii săi. Șeful statului american și-a exprimat nemulțumirea cu privire la faptul că sancțiunile au fost deja anunțate, în timp ce el le-a studiat insuficient.

Ambasadorul SUA la ONU, Nikki Haley, a declarat duminică că Washingtonul este gata să anunțe noi sancțiuni împotriva Rusiei din cauza unui atac chimic din Siria. Casa Albă susține că declarația lui Haley este o inițiativă personală și că s-a comis o greșeală „care acum trebuie eliminată”.

După aceste declarații reprezentantul Administrației americane a informat Ambasada rusă la Washington că sancțiunile nu vor fi aplicate.

Surse din cadrul Administrației americane susțin că sancțiunile economice împotriva Rusiei, împreună cu alte măsuri, întradevăr au fost studiate minuțios, însă președintele nu a dat aprobarea finală pentru introducerea lor. În același timp, este puțin probabil ca Trump să cadă de acord cu introducerea sancțiunilor, fără o altă manifestare agresivă a Federației Ruse.

Lasă un răspuns