Ucraina a reluat tranzitarea petrolului rusesc prin conducta Drujba, care alimentează Europa

thumb

Ucraina a reluat tranzitarea petrolului rusesc prin gazoductul Drujba, din estul Ucrainei, care alimentează Europa, a anunţat Serviciul de presă al companiei Ukrtransnafta, scrie Rador.

„La 21 mai, ora 10​​​:46, Ukrtransnafta a reluat tranzitul petrolului rusesc, preluâdu-l prin stația de distribuție „Mozîri”, din Republica Belarus, pentru transportul ulterior către consumatorii europeni”, anunţă compania printr-o postare pe Facebook.

Se mai specifică faptul că disponibilitatea de a prelua petrolul a fost confirmată de cei de la stația din Fényeslitke, din Ungaria. Ucraina a sistat tranzitul de țiței rus, din cauză că materiile prime nu respectau indicatorii de calitate. Toate pierderile sunt suportate de partea care nu-și îndeplineşte obligațiile.

Operatorul a menționat și alte două motive: stația de pompare din Budkovce, Slovacia, a refuzat să accepte țițeiul de calitate inferioară din Rusia, în timp ce staţia Fényeslitke din Ungaria nu avea rezervoare libere de țiței.

Petrolul rusesc provenit din conducta Drujba conținea, conform Ukrtransnafta, nivele ridicate de cloruri organice, un material folosit în extracția de petrol, dar care trebuie separat înainte de pomparea acestuia în conductele de transport, deoarece poate distruge echipamentele de rafinare.

Pe 17 mai, compania belarusă Belneftehim a anunţat că sistează şi ea tranzitul de petrol rusesc către Ucraina, din cauză că nu avea rezervoare libere pentru a colecta țiței de calitate inferioară.

Lasă un răspuns