Ucraina a trimis o notă de protest  MAE italian în legătură cu deschiderea reprezentanței Republicii Populare Doneţk la Verona

MAE

Ambasada Ucrainei în Italia a condamnat deschiderea  unei reprezentanţe a Republicii Populare Doneţk în orașul italian Verona, pe care a numit-o  „o provocare a forțelor pro-ruse locale».

„Ambasada Ucrainei condamnă cu fermitate toate încercările de promovare și susținere a grupurilor teroriste în  Italia  —  republicile false de pe teritoriul Donbasului ucrainean», se  afirmă în  declarația Ambasadei Ucrainei, publicată pe Facebook.

Potrivit Ministerului ucrainean de Externe, deschiderea „biroului de reprezentare» a provocat nemulțumire nu numai în rândul  comunității ucrainene din Italia, ci și în rândul „multor prieteni  italieni ai Ucrainei, care își exprimă sprijinul față de statul nostru».

Anterior, procurorii din orașul francez Aix-en-Provence, au intentat un proces împotriva unei organizații care  se autointitula  „reprezentanţa  oficială a Republicii Popolare Doneţk în Franța” și  au solicitat dizolvarea acesteia. Ministerul francez de Externe a subliniat că nu a recunoscut oficial această organizație. Mai târziu, instanța din orașul francez Aix-en-Provence a decis să nu închidă așa-numita reprezentanţă  a Republicii Popolare Doneţk  din  Marsilia.

Добавить комментарий