Ucraina: Biroului Național Anticorupție a deschis un dosar împotriva oficialilor de la Agenția Națională de Prevenire a Corupției

1ce2ee22b6b7588a432b5f9f1da9d38d

Anchetatorii ucrainieni au declarat marți ca au deschis un dosar penal pentru șantaj după ce oficialii  Agenției Naționale de Prevenire a Corupției ar fi primit „beneficii nejustificate” și șantaj pentru obținerea acestor beneficii, relatează Hotnews citată de Libertatea Cuvântului.

Agenția Națională de Prevenire a Corupției (NAZK) a fost critică pentru că face un progres lent în verificarea declarațiilor de avere ale oficialilor. La rândul lor, reprezentanții Biroului Național Anticorupție din Ucraina – o agenție-soră care investighează cazurile mari de corupție – a spus că a deschis un dosar împotriva oficialilor NAZK sub suspiciunea că ar fi primit „beneficii necuvenite în cantități foarte mari, combinate cu extorcarea acestor beneficii”.

Dosarul a fost deschis pe 10 noiembrie, parțial datorită informațiilor date de fostul șef al departamentului de control financiar al NAZK, Ganna Solomatina.

„NAZK nu este o instituție independentă, este complet controlată de către autorități”, a spus ea. Ea a povestit cum a fost chemată la administrația președintelui Petro Porosenko și i s-a spus ca deciziile NAZK ar trebui verificate mai întâi la biroul președintelui.

Într-o declarație, administrația prezidențială a negat afirmațiile lui Solomatina.

Lasă un răspuns