Ucraina, chemată să sisteze activitatea siteului „Mirotvoreţ”

1010228969

Guvernul german condamnă site-ul web „Mirotvoreţ” și solicită autorităților ucrainene să ia măsuri pentru sistarea activităţii acestuia. Acest lucru se menţionează în răspunsul guvernului german la solicitarea Partidului de Stânga.

„Pentru guvernul federal, site-ul a reprezentat un subiect de discuție ori de câte ori există un motiv pentru acest lucru, în special, după ultimele alegeri prezidențiale din Ucraina. Guvernul federal condamnă cu siguranță „Mirotvoreţ” și solicită guvernului ucrainean și autorităților ucrainene să ia măsuri pentru sistarea activităţii acestui site”, se arată în răspuns.

Între timp, potrivit documentului, Germania nu va înceta să finanțeze diverse proiecte de promovare a democrației și a dezvoltării societății civile din Ucraina. După cum a menţionat unul dintre autorii interpelării, Andriy Hunko, deputatul Partidului de Stânga, dacă guvernul federal vrea să ajute democrația în Ucraina, ar trebui să solicite lui Arsen Avakov, șeful Ministerului Afacerilor Interne al Ucrainei, să inițieze urmărirea penală a administratorilor site-ului.

„Știu că, din păcate, agențiile guvernamentale ucrainene folosesc în mod activ site-ul „Mirotvoreţ”. Dacă guvernul federal dorește cu adevărat să ajute democrația în Ucraina, atunci trebuie să ceară ministrului afacerilor interne, Avakov, să înceapă urmărirea penală a administratorilor „Mirotvoreţ”-ului. Acesta este un instrument de intimidare a întregului popor ucrainean și o relicvă teribilă a epocii Poroșenko”, a subliniat el.

De asemenea, Hunko a menționat că un număr de cetățeni germani, inclusiv el însuși, au fost incluși în baza „Mirotvoreţ”. „Mai mulți cetățeni germani, de la jurnaliști critici până la fostul cancelar al Germaniei Gerhard Schroeder, au fost incluși în baza „Mirotvoreţ”.

Au justificat-o în diferite moduri: ar putea fi o critică a guvernului de la Kiev, o poziție politică cu privire la conflictul din estul Ucrainei sau intrarea ilegală în țară prin intermediul Federației Ruse”, a adăugat Hunko.

Lasă un răspuns