Ucraina este gata să ajute Moldova să redobândească controlul Transnistriei

Poroshenko-Filip

Ucraina este gata să contribuie la restabilirea integrității teritoriale și suveranității Republicii Moldova, a declarat luni Petro Poroșenko, președintele Ucrainei, la o conferință comuna cu premierul Moldovei Pavel Filip, susținută în regiunea Odesa.

„Noi, Ucraina, suntem gata să contribuim la maximum la restabilirea integrității teritoriale, suveranității Republicii Moldova și să facem tot posibilul pentru a reface ceea ce în urma cu 25 de ani a fost declanșat și are consecințe grave pentru sute de mii de oameni care trăiesc acum în Transnistria“, – a spus Poroșenko, citat de „Interfax-Ucraina“.

La rândul său, premierul Moldovei a declarat ca afirmațiile despre „blocada“ Transnistriei de către Ucraina și Moldova sunt speculații.

„Este ciudat să auzi tot felul de speculații cu privire la așa-numita blocada a Transnistriei de către autoritățile din Moldova și Ucraina. Trebuie să ne uităm la faptul că exporturile lor de produse în Ucraina, de exemplu, în 2015-2016 s-au ridicat la aproape 10 milioane $, în timp ce 60% din totalul exporturilor din regiune a fost în UE“, – a spus Filip.

De asemenea, el a adăugat că un astfel volum al exporturilor către UE ar putea să nu convină „liderilor“ Transnistriei.

Sursa: paginaderusia.ro

Lasă un răspuns