Ucraina şi Moldova de fapt restabilesc relaţiile bilaterale

22 10 2021 INFO 12

Ucraina şi Moldova s-au înţeles în privinţa creării mecanismului de negocieri în vederea soluţionării chestiunilor problematice în relaţiile bilaterale. Despre aceasta a declarat ministrul de Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, în timpul conferinţei de presă comune cu vicepremierul, ministrul de Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova, Nicu Popescu, citat de „Evropeiska pravda”. Ministrul ucrainean a precizat că Ucraina şi Moldova de fapt „restabilesc” relaţiile bilaterale în multe privinţe datorită dialogului între preşedinţii celor două ţări, Volodymyr Zelenski şi Maia Sandu.

„Există probleme care nu au fost soluţionate în decursul a trei decenii. Dorim să obţinem un progres în soluţionarea lor şi în decursul următoarelor câteva luni vor avea loc întâlniri. Ele se referă la râul Nistru, vom reglementa problemele privind dreptul patrimonial, încheierea demarcării frontierei moldavo-ucrainene”, a declarat Nicu Popescu.

Dmytro Kuleba a subliniat că este în curs pregătirea documentelor pentru aprobarea lor politică în timpul primei şedinţe a Consiliului preşedinţilor Ucrainei şi Moldovei, care va avea loc în timpul imediat următor.

Actuala vizită este prima efectuată în Ucraina de către vicepremierul, ministrul de Externe şi Integrării Europene al Moldovei, Nicu Popescu.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий