Ucraina și Moldova vor realiza noi proiecte de infrastructură

35477890_10216727280273701_2428171417334841344_n

Astfel, examinarea proiectelor de infrastructură pentru anii 2018-2019 va fi inclusă pe agenda Comisiei mixte interguvernamentale moldo-ucrainene în domeniul colaborării economice și comerciale. Acest fapt a fost menționat la întrevederea bilaterală dintre ministrul Economiei și Infrastructurii din Moldova Chiril Gaburici și Volodimir Kistion copreședinte al Comisiei mixte interguvernamentale moldo-ucrainene în domeniul colaborării economice și comerciale

În cadrul discuțiilor, oficialii au abordat aspecte ale relațiilor bilaterale dintre Republica Moldova și Ucraina în domeniile economie și comerț, transport, infrastructură, mediu, energetică etc. Părțile și-au reconfirmat disponibilitatea pentru un dialog deschis și impulsionarea relațiilor bilaterale.

Totodată, oficialii au reiterat importanța continuării activității eficiente a Comisiei interguvernamentale mixte moldo-ucrainene privind colaborarea comercial-economică și implementării cu succes a „Foii de parcurs privind dezvoltarea cooperării moldo-ucrainene pentru anul 2018”.

Un alt subiect abordat în cadrul întrevederii a fost necesitatea continuării lucrărilor pentru efectuarea controlului în comun în punctele internaționale de trecere a frontierei de stat moldo-ucrainene „Maiaki-Palanca-Udobnoie” şi „Giurgiuleşti-Reni”, în scopul facilitării procedurii de trecere a controlului de către persoanele fizice, precum şi la efectuarea operațiunilor de export-import de către agenții economici.

Realizarea proiectelor comune ce vizează consolidarea potențialului de transport al Republicii Moldova şi Ucrainei în direcția europeană și, în particular, construcția podului în preajma localităților Soroca (Republica Moldova) şi Iampol (Ucraina), a constituit un alt subiect al discuțiilor. De asemenea, s-a convenit ca proiectele de infrastructură pentru 2018-2019 să se regăsească pe agenda următoarei Comisii mixte interguvernamentale.

Lasă un răspuns