Ucraina și România au convenit să intensifice dialogul cu privire la respectarea drepturilor  minoritățile naționale

5ed8e175a5cd2120133488

 

Ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, și ministrul Afacerilor Externe al României, Bogdan Aurescu, au convenit în cadrul unei convorbiri telefonice asupra intensificării dialogului  prvind respectarea drepturilor minorităților naționale, notează Libertatea Cuvântului cu referire la serviciul de presă al Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei.

 

„Miniștrii au convenit să intensifice dialogul privind minorităților naționale, în special continuarea celei de-a VII-a ședințe a Comisiei mixte ucraineano – române privind asigurarea drepturilor persoanelor care aparțin minorităților naționale și reluarea negocierilor privind încheierea unui protocol referitor la cooperarea în domeniul  în educației între Ministerul Educației  și Științei din Ucraina și  Ministerul Educației Naționale din România „, – se spune în mesajul instituției.

Miniștrii au discutat și despre perspectivele dialogului politic bilateral la cel mai înalt nivel, dezvoltarea în continuare a relațiilor comerciale, investiții, infrastructura de frontieră și domeniul energetic.

De asemenea, discuțiile s-au concentrat pe cooperarea tehnico-militară, cu accent pe menținerea securității în regiunea Mării Negre.

Dmytro Kuleba a mulțumit părții române pentru ajutorul umanitar Ucrainei în eforturile de combatere a răspândirii COVID-19.

La invitația lui Bogdan  Aurescu, ministrul de Externe al Ucrainei și-a exprimat disponibilitatea de a vizita România.

 

Libertatea Cuvântului – www.lyberti.com

Lasă un răspuns