Ucraina și Turcia intenționează să producă o dronă de atac de nouă generație

akici_dron_turkish_28259100

Ukrspecexport, parte a Concernului militar de stat Ukroboronprom, și compania turcă Baykar Defense dezvoltă o nouă generație de vehicule aeriene fără pilot Akinci.

Industriile de apărare ucrainene și turce şi-au unit forţele pentru a produce în serie drona de atac Akinci, a declarant, pe 20 august, într-un comunicat de presă concernul militar de stat ucrainean UkrOboronProm. Noua aeronavă este proiectată ca parte a unui joint venture intre intreprinderea de stat UkrSpetsEksport, parte a companiei Ukroboronprom, şi compania turcă Baykar Defence, specializată în fabricarea de drone.

Inițial, drona a fost dezvoltată de partea turcă. În luna mai, reprezentanții companiei turce au anunțat că dronă de 5,5 tone este programată să facă primul zbor în trei-patru luni, potrivit Defense-Aerospace.

,,Vehiculul de luptă aerian fără pilot este dezvoltat sa răspundă la cerințele conflictelor armate din secolul 21″, a declarat directorul general al UkrOboronProm, Pavlo Bukin, potrivit declarației companiei.

După ce Ukrspecexport și Baykar Makina au stabilit o asociere comună pe 9 august, partea turcă a anunțat că speră că drona Akıncı să ajungă pe linia de producție în 2020, după finalizarea zborurilor de testare care vor avea loc în acest an.

„Drona este desemnată să intre în dotarea atât a forțele armate turcești, cât și a celor ucrainene. Printre avantajele sale principale se numără capacitatea de a efectua lovituri de înaltă precizie cu armament care este identic cu cel folosit de avioanele convenţionale.»

 

Добавить комментарий