Unioniștii vor să adune un milion de semnături în România și Moldova pentru un referendum legat de unirea celor două țări

moldova

Unioniștii vor să adune un milion de semnături în România și Moldova pentru un referendum legat de unirea celor două țări.

Miercuri a fost lansată o campanie de anvergură pentru strângerea de de semnături în România, Republica Moldova și diaspora pentru modificarea Constituției României, care să cuprindă o referire explicită la unirea cu Basarabia. Campania de strângere de sămnături, demarată de Alianța pentru Centenar va avea loc în perioada 23 aprilie – 25 iunie, scrie infoprut.ro.

George Simion, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012, a declarat că începând de joi va fi disponibil site-ul campaniei – semnez.eu, unde toți cei interesați de inițiativă vor putea să se informeze și să devină voluntari pentru aceasta. Inițiatorii demersului de strângere de semnături spun că au identificat un grup de experți în drept constitutional care lucrează la fraza finală a preambulului Legii fundamentale, similară celei din Constituția Germaniei și în care va fi prevăzut dreptul poporului român de a se reunifica pașnic, în concordanță cu Tratatul de la Helsinki (1975)
”Reunificarea este dorința legitimă a populației de pe ambele maluri ale Prutului, aspect dovedit și la Marea Adunare Centenară din 25 martie, de la Chișinău. Procesul are loc de jos în sus, de la oamenii simpli la politicieni. Le vom cere atât parlamentarilor de la București, cât și de la Chișinău să semneze pentru viitorul comun, prosper, al celor două state. În fiecare județ al țării, în fiecare raion va exista un grup de inițiativă pentru a lansa campania de colectare a semnăturilor de la Nistru până la Tisa”, a declarat Simion.

Campania a fost lansată la Timișoara, București, Chișinău și urmează să fie anunțată și la Bruxelles.

Lasă un răspuns