Varza – un aliment-medicament

woman with salad #7

woman with salad #7Varza este o legumă ieftină, gustoasă și sănătoasă, bogată în substanțe active. Mai mult, remediile pe baza acesteia previn și tratează diverse afecțiuni, precum ulcerul, bolile ficatului și diferite infecții. Bogată în vitaminele A, C, și E, calciu, magneziu, iod, cupru și sulf, varza asigură alimentele indispensabile organismului, mai cu seamă în sezonul rece.

Sucul  proaspăt scade glicemia

Sucul se consumă imediat după preparare, pentru că se oxidează repede și nu mai este eficient. Sucul este indicat în tratarea demineralizării, a anemiei, a litiazei urinare, a gripei și rahitismului. În acest scop e bine să beți zilnic două pahare de suc de varză. Bolnavii de diabet își pot ține glicemia sub control cu un tratament de cel puțin 3 săptămâni. În această cură trebuie de băut zilnic câte 500-1.000 ml de suc de varză.

Cataplasmele vindecă arsurile

Se prepară prin zdrobirea frunzelor de varză pe o planșetă de lemn. După aceea se pune pe locul afectat și se înfășoară cu un tifon subține, ca să nu cadă. Se lasă să acționeze 2-4 ore. Cataplasmele se folosesc pentru a trata arsurile, flebita, varicele, exemele și infecțiile fungice.

Zeama acră, eficientă pentru ulcer

Se bea zilnic timp de câteva săptămâni, câte un pahar de zeamă de varză murată (moare) și se va remarca  o ameliorare surprinzătoare a simptoamelor neplăcute provocate de ulcerul gastric și veți scăpa de mai multe din problemele legate de stomac.

Salata previne apariția cancerului

Pentru o porție se folosesc 400 g de varză, 2 lingurițe de suc de lămâie și o linguriță de ulei de măsline.

Pentru detoxifierea ficatului se consumă câte o salată, de 3 ori pe săptămână. S-a dovedit științific faptul că prezența în varză a compușilor pe bază de sulf determină resorbția tumorilor maligne mamare, într-un procentaj de 40 la sută. De aceea, ca adjuvant contra cancerului de sân se recomandă zilnic consumul de salată proaspătă la una din mese. Varza ajută și la ameliorarea simptoamelor legate de menopauză, de aceea, se recomandă să folosiți zilnic 200 g de salată proaspătă.

(Leacuri și terapii).

Lasă un răspuns