Venezuela, prima țară care și-a făcut monedă virtuală

Maduro-EL_Petro-758x410

Venezuela e o țară săracă. Atât de săracă, încât unii cetățeni fac coșuri din bani, la propriu. Chiar și așa, președintele țării crede că sărăcia poate fi învinsă cu monede virtuale.

Venezuela avea nevoie de un discurs prin care să arate că, deși în sărăcie, e cu ochii pe viitor. A găsit în monede virtuale pivotul de marketing excelent. Ba chiar Nicolas Maduro, președintele țării, a spus că moneda El Petro este un succes total pentru bunăstarea Venezuelei, notează playtech.ro.

Spre deosebire de alte monede virtuale, susținute de optimismul utilizatorilor, asta se bazează pe rezervele petroliere ale ţării. Este o încercarea a țării de a depăşi criza economică pe care o traversează. Dacă nu va reuși asta, măcar a creat un precedent la care să se raporteze și alte țări.

Tarek El Aissami, vicepreşedinte Venezuela, a pornit procesul de pre-vânzarea a monedei virtuale. Oficial, din 20 februarie, este pe piața și El Petro poate fi tranzacționată. Spre deosebire de Bitcoin, unde totalul va fi de 21 de milioane de unități, El Petro pornește deja de la 82,4 milioane de unităţi disponibile.

Am zis de rezervele de petrol și ca să ai o dimensiune acestora trebuie să știi că sunt 5.342 de milioane de barili de petrol venezuelean. Moneda virtuală a fost creată pentru trece de sancţiunile financiare impuse de America, dar și pentru a atrage investiţii şi pentru a genera un nou mecanism de plată pentru bunuri şi servicii.

Lasă un răspuns