Vladimir Putin a felicitat-o pe Maia Sandu cu ocazia victoriei în alegerile prezidențiale din Republica Moldova

vvp

Un comunicat în acest sens a apărut pe site-ul președinției ruse. În text se menționează că Vladimir Putin i-a transmis o telegramă de felicitare cu ocazia victoriei în alegerile prezidențiale.

„Contez pe faptul că activitatea dumneavoastră în fruntea statului va corespunde relațiilor de dezvoltare constructive dintre țările noastre. Asta, fără îndoială că va fi în interesul popoarelor Rusiei și a Moldovei”, se arată în comunicatul Kremlinului unde se mai spune că Vladimir Putin i-a urat succes, multă sănătate și bunăstare.

De menționat că președintele ucrainean Volodymyr Zelenskyi a avut luni dimineață o conversație telefonică cu Maia Sandu. În mesajul președintelui pe Twiter se menționează: „Am început dimineața cu o conversație telefonică bună cu Maia Sandu. Am felicitat-o ​​pentru victoria ei la alegerile prezidențiale din Moldova. Sunt încrezător în consolidarea în continuare a relațiilor dintre Ucraina și Moldova și integrarea europeană a popoarelor noastre. Aștept cu nerăbdare vizita ei la Kiev”, a scris Zelenskyi.

Reamintim că în data de 15 noiembrie 2020, în Republica Moldova a avut loc turul doi al alegerilor prezidențiale. După prelucrarea a 100% din procesele verbale, Comisia Electorală Centrală anunță următoarele rezultate preliminare:

Maia Sandu, desemnată de Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate” – 57,75%

Igor Dodon, desemnat de adunarea cetățenilor – 42,25%

Libertatea Cuvântului – www.lyberti.com

Добавить комментарий