„Wagner” bate în retragere

10 05 F 6

Ocupanții ruși n-au putut reține asaltul Forțelor Armate ucrainene în unele zone din direcția Bahmut şi s-au retras la o distanță de aproximativ 2 kilometri.

General-colonelul Oleksandr Syrski, comandantul Forțelor Terestre ale Forțelor Armate ale Ucrainei, a scris pe Telegram: „Datorită apărării bine gândite în direcția Bahmut, primim rezultatele acțiunilor eficiente ale unităților noastre. Inclusiv, efectuăm contraatacuri eficiente. În unele zone ale frontului, inamicul nu a putut rezista asaltului apărătorilor ucraineni și s-a retras la o distanță de până la 2 kilometri”.

Generalul ucrainean a remarcat că acest lucru a fost posibil datorită conducerii competente a operațiunii defensive, care a epuizat forțele antrenate ale Companiei private militare „Wagner” și le-a forțat să fie înlocuite în anumite zone de unități mai puțin pregătite ale forțelor regulate ale Federației Ruse, care au fost învinse și s-au retras.

„În ciuda concentrării semnificative a trupelor și a declarațiilor zgomotoase ale criminalilor de război ruși cu privire la intențiile lor de a lua Bahmut până la 9 mai, inamicul nu a fost încă în stare să cucerească orașul ucrainean”, a remarcat comandantul Forțelor Terestre ale Forțelor Armate ucrainene. El a adăugat că Forțele de Apărare țin în prezent frontul cu siguranţă și împiedică inamicul să înainteze, cu toate acestea, bătălia pentru Bahmut continuă.

La sfârșitul declarației sale, Syrski l-a citat pe teoreticianul militar prusac și generalul Karl von Clausewitz, care a spus: „Războiul se duce până la victorie. Și punctum”.

Vom aminti, cu o zi înainte, militarii din unitățile Azov au raportat despre înaintarea în direcția Bahmut și pierderile semnificative ale forțelor de ocupație ale Federației Ruse.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий