Zelenski a lansat un apel către ucraineni să nu-i voteze pe „escroci” (VIDEO)

2364996

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a lansat marţi un apel către ucraineni să nu se lase înşelaţi şi să nu-i voteze pe „escroci” la apropiatele alegeri parlamentare care vor avea loc duminică, informează Gazeta.ua.

„Există mulţi sceleraţi şi escroci care creează societăţi şi companii cu numele unui partid politic pe care nu-l pot numi, pentru că ar fi propagandă electorală”, afirmă Zelenski într-un clip video postat pe pagina sa de Facebook, în timp ce conducea o maşină electrică.

Preşedintele s-a referit la candidaţii din circumscripţiile majoritare care pe buletinele de vot se prezintă ca lideri ai unor societăţi a căror denumire se aseamănă cu formaţiunea lui Zelenski, „Slujitorul poporului”.

„Mă adresez celor care vor vota pentru candidaţi conform sistemului electoral majoritar. Să vă uitaţi cu atenţie: pe buletinele de vot trebuie să scrie mai întâi „partid politic” şi apoi numele partidului”, afirmă el.

Volodimir Zelenski s-a arătat încrezător în victoria partidului său.

„Cred că un partid politic, pe care îl iubesc foarte mult, va învinge şi apoi vom avea un parlament normal şi un guvern de profesionişti’, a spus preşedintele.

Добавить комментарий