Ziua bunei vecinătăți între Ucraina și Polonia

buna-vecinatate

În zilele de 14-15 septembrie, la frontiera ucraineano-poloneză se vor desfășura Zilele Bunei Vecinătăți între Ucraina și Polonia.

Sărbătoarea, cu participarea reprezentanților organelor de putere, instituțiilor diplomatice și consulare, ONG-urilor, mediilor de afaceri, serviciilor vamale și de frontieră, va avea loc prima dată după anul 2002 și în regiunea Transcarpatia, transmite interregionews.eu.

În 14 septembrie, partea poloneză va găzdui o delegație oficială din regiunea Transcarpatia. În localitatea Lutovskaia (Voievodatul Subcarpatic) va avea loc o conferință internațională  “Zilele Bunei Vecinătăți – Întâlnire la graniță”. În cadrul evenimentului sunt prevăzute discuții privind creșterea accesibilității Carpaților și aprofundarea cooperării internaționale în cadrul programului “Polonia-Belarus-Ucraina”.

Sâmbătă, 15 septembrie, pe partea ucraineană, participanții la eveniment vor prezenta potențialul socio-economic, cultural și turistic al regiunilor. Programul va viza semnarea unor documente bilaterale importante precum – Programul Comun de Acțiune între ARS Transcarpatia (Ucraina) și Voievodatul Pidkarpatski (Polonia) și a contractului de grant în domeniul  protecției sănătății. Participanții și oaspeții evenimentului vor vizita corturile și standurile de promovare a turismului, se vor alătura la programul de concerte și divertisment.

Scopul Zilei Bunei Vecinătăți între Ucraina și Polonia este dezvoltarea cooperării transfrontaliere și integrării europene, crearea unui spațiu de cooperare între comunități și creșterea activității de afaceri în regiunile de frontieră.

Добавить комментарий