ZIUA DE NAŞTERE 17 MAI. Prin ce se caracterizează persoanele născute în această zi

0 17 mai

17 mai – ziua limitei

Puncte forte: dedicat, responsabil, intens.

Puncte slabe: prea stresat, acuzator.

Referitor la nativii zilei de 17 a lunii, aceștia își doresc o relație profundă, bazată pe armonie, tandrețe și afecțiune și asta caută la un partener, care să ofere aceste trăiri profunde. Pot forma o pereche cu persoanele născute în data de 8, 17 sau 26 – Secretul numerelor.

Persoanele născute pe data de 17 mai percep viaţa într-un mod fundamental, având dorinţa de a se întoarce la origini. Cei născuţi în această zi fac întotdeauna declaraţii. Acestea pot fi în unele situaţii simple, iar în alte situaţii pot fi pline de cele mai profunde înţelesuri, indiferent dacă sunt de factură artistică, economică sau politică. Refuzul nativilor de a avea o legătură cu orice complicaţie inutilă sau de a face un compromis în legătură cu concepţiile lor, demonstrează cinstea neobişnuită cu care privesc viaţa.

Cei născuţi în această zi nu sunt recunoscuţi pentru tactul lor. În mod normal ei spun ceea ce cred, indiferent dacă acest lucru le convine celorlalţi sau nu. Această atitudine atrage opoziţia unora şi câştigă simpatia celorlalţi. Nativii fac în aşa fel încât să reducă problemele evitând complicaţiile inutile. Cu toate acestea, s-ar părea că întotdeauna se întâmplă exact invers. Controversele se învârt în jurul acestor nativi, deşi ei îşi doresc să fie lăsaţi în pace. Aceste persoane nu sunt tăcute, dar nici nu exagerează în a-şi spune opiniile. Nativii preferă să-şi spună părerile aşa cum sunt. Poate fi dificil să îi faci pe aceşti oameni să fie deschişi din punct de vedere emoţional. Dar dacă este vorba de cineva în care au încredere, ei vor fi foarte oneşti în ceea ce priveşte propriile sentimente. Problema încrederii este foarte importantă pentru ei şi de aceea aceşti nativi nu pot fi câştigaţi foarte uşor.

Cei născuţi în această zi au tendinţa de a fi foarte mândri, refuzând să ceară ajutorul cuiva. Sunt de obicei singuratici, preferând să facă totul pe cont propriu. Chiar dacă nu mărturisesc asta, nativii au o mare nevoie de afecţiune, mai ales de suportul emoţional al prietenilor şi familiei. În spatele acestei înfăţişări reci şi a atitudinii distante este ascunsă o latură emoţională care poate fi la fel de blândă ca o pisicuţă sau la fel de sălbatică ca o fiară în captivitate care îşi doreşte să fie eliberată.

Zelul persoanelor născute pe data de 17 mai poate fi atât de mare uneori, încât pot fi consideraţi fanatici. Puterea lor de concentrare este extraordinar de mare, dorinţa de a reuşi este remarcabilă, dar sănătatea şi perseverenţa deseori dispar de-a lungul timpului. Nativii mai evoluaţi vor învăţa să îşi canalizeze energia şi să nu o mai irosească inutil, în acest fel reuşind să fie fericiţi şi mândri de ei înşişi.

Uneori, cei născuţi în această zi se simt frustraţi în cea mai mare parte a vieţii lor, fiind profund dezamăgiţi de ceea ce fac pentru a-şi asigura traiul şi ajungând să simtă repulsie faţă de acest lucru. Vor trebui ori să accepte situaţia şi chiar să se bucure de ea, ori să îşi schimbe înfăţişarea sau ocupaţia îndreptându-şi atenţia spre alte orizonturi. Este puţin probabil ca nativii să privească în perspectivă şi să aleagă situaţia cu finalitatea optimă. Din această cauză, odată ce au pornit la drum vor merge până la capăt, indiferent care ar fi acesta. Singura provocare pentru aceşti nativi o reprezintă puterea de a se bucura.

SFATURI: Destinde-te. Învaţă să râzi şi să nu mai iei viaţa atât de în serios. În încercarea de a-i controla pe ceilalţi poţi provoca animozităţi, încearcă să accepţi lucrurile aşa cum sunt. Acordă-ţi o pauză. Caută mulţumirea de sine şi bucuria.

(T.L.)

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий