Ziua Mondială a Albinei

albine-1170x658

Organizaţia Naţiunilor Unite a declarat, anul trecut, data de 20 mai ca Ziua Mondială a Albinei. Deocamdată nu s-a descoperit cauza clară ce duce la dispariţia acestor insecte importante pentru culturile agricole.

Cercetători de la Universitatea din Graz încearcă să găsească soluții pentru stimularea albinelor. Deși sunt importante pentru ecosistem și polenizare, în Europa populația albinelor a scăzut cu trei sferturi în ultimii 30 de ani. Micile insecte nu mai polenizează şi astfel culturile sunt compromise.

Organizația Națiunilor Unite a declarat data de 20 mai ca fiind Ziua Internațională a Albinelor, după ce a adoptat rezoluția propusă de Slovenia, susținută de toate statele UE și multe alte țări din lume.

Obiectivul principal al acestei inițiative este conștientizarea importanței pe care o au aceste insecte și avertismentul cu privire la scăderea populației de albine în lume.

Numărul de polenizatori în Europa a scăzut în ultimii 30 de ani cu trei sferturi din motive încă neclare, deși se crede că principala cauză este administrarea pesticidelor neonicotinoide.

Lasă un răspuns