Zuckerberg de România. Un preot mureșean are o platformă socială cu care vrea să bată Facebook-ul

popa-1

Un preot din Mureş poate fi considerat un „Zuckerberg cu sutană” deoarece a dezvoltat din pasiune o reţea socială care ar putea rivaliza cu Facebook-ul.

Denumită „tecunosc.ro”, reţeaua de socializare a preotului Ionel Neculai Dârjan are deja câteva mii de utilizatori şi pare să atragă tot mai mulţi în condiţiile în care regulile impuse sunt puţine şi nu există foarte multe restricţii de utilizare, scrie libertatea.ro.

Mai mult reţeaua socială românească permite ca un conţinut care este postat în cadrul acesteia să fie distribuit şi pe alte reţele, dar oferă utilizatorului şi instrumente noi şi inedite precum comentariile audio, propria bibliotecă virtuală sau un blog propriu.

Preotul spune că reţeaua sa este o pasiune, nu îi aduice bani ca alte reţele de socializare ci din contră investeşte în ea mereu pentru a o îmbunătăţi. „Nu mi-am propus să concurez cu vreuna dintre reţelele de socializare consacrate şi nici nu cred că am cum. Giganții rețelelor de socializare au armate de IT-iști și fonduri colosale, miliarde de dolari, care fac ca rețelele lor să funcționeze și să-i țină pe utilizatori conectați la retelele lor. Pot spune că este mai mult un hobby susținută din fondurile personale”, mai spune părintele Dârjan.

Reţeaua preotului Dârjan are sondaj de opinie, fiecare postare poate fi distribuită în rețea, dar şi pe celelalte rețele precum Facebook, Twitter, Google+, Whatsapp, Pinterst, Linkedin.

Un instrument inedit de pe reţea este faptul că utilizatorii îşi pot crea o bibliotecă virtuală şi ulterior pot face schimb de cărţi sau documente între ei.

La fel ca şi alte reţele de socializare, reţeaua românească permite utilizatorilor să creeze pagini, grupuri şi totodată aceştia au la dispoziţie un buton special prin care pot trimite invitaţii prietenilor de pe Facebook sau alte reţele să vină în comunitatea „tecunosc.ro”.

Lasă un răspuns