Expert ucrainean : Parlamentul va trebui să modifice legea lingvistică

img_top

Într-un comentariu pentru Goos.ua președintele Centrului analitic INPOLIT, Serhii Bykov, spune că Rada Supremă din Ucraina va trebui să modifice în mod substanțial legea lingvistică, notează Libertatea Cuvântului.

„La urma urmei, acum asistăm la o criză destul de importantă în relațiile noastre cu Ungaria, care de fapt blochează integrarea noastră ulterioară», menționează Serhii Bykov.

„Trebuie să asigurăm utilizarea limbii ucrainene ca limbă de stat la nivel național. Și acest lucru este corect din punctul de vedere al protejării statului. Dar dacă oamenii doresc să-și educe copiii în maghiară, rusă, slovacă sau alte limbi și au avut o astfel de oportunitate înainte de adoptarea acestei legi, trebuie să le oferim această posibilitate. În același timp, nu uitați că acești copii vor învăța și limba ucraineană”, a rezumat Serhii Bykov.

De menționat că Institutul pentru consultanță și politici publice (INPOLIT) este cel mai mare centru de analiză din Ucraina din punct de vedere al numărului de experți publici.

Libertatea Cuvântului – www.lyberti.com

Добавить комментарий