Act EXTREM de patriotism în Moscova

640x416

640x416Steaua de pe vârful unei clădiri înalte din Moscova a fost colorată, pe timp de noapte, în nuanţele simbolicii ucrainene. Mai mult, lânga stea a fost arborat şi drapelul Ucrainei. Poliţia din capitala rusă a arestat patru alpinişti, bănuiţi că ar fi implicaţi în «actul de patriotism».

569x570Un martor ocular ar fi raportat poliţiei că bărbatul, care a colorat steaua toată noaptea, a sărit în dimineaţă cu paraşuta de pe clădirea construită în stil stalinist. Imediat după incident, poliţia a verificat toţi cetăţenii care au fost observaţi în orele respective pe străzile Moscovei cu echipament alpinist.

Steaua de pe clădirea din Moscova a fost revopsită, după acţiunea pe care autorităţile ruse o numesc «act de vandalism». Publicaţia rusească Gazeta.ru scrie că steaua de pe clădirea înaltă, construită cel mai probabil la mijlocul secolului trecut, a fost vopsită din nou, pentru a înlătura simbolistica naţională a Ucrainei.

Amintim că în noaptea de 19 spre 20 august partea superioară a unei stele colorate în galben de pe un bloc din oraşul Moscova a fost vopsită în albastru. Anume în această succesiune, albastru în partea de sus şi galben în partea inferioară, sunt plasate culorile pe drapelul naţional al Ucrainei.

Добавить комментарий