Analiști ucraineni: Cetățenii au votat pentru schimbări și reforme cardinale

18451387_1538781259519632_7785892394564250786_o-768x444

Ucrainenii au votat pentru schimbări şi reforme cardinale, iar rezultatul celui de-al doilea tur al scrutinul prezidenţial a fost unul previzibil. Cel puţin asta consideră cunoscutul analist politic Vladimir Ceapliga.

În opinia lui, preşedintele ales al Ucrainei, Vladimir Zelenski, nu are însă experienţa necesară pentru a corespunde în totalmente aşteptărilor oamenilor.

„Dacă va începe să caute voturi în Parlament sau va încerca să creeze noi majorități înseamnă că se va îneca. Prognozez că va dura jumătate de an până la alegerile parlamentare, iar apoi va muri politic, fără majoritate în Radă. Dacă însă va reuși să fie tatăl schimbărilor și să găsească o echipă care îl va ajuta ca planurile să-i fie realizate, atunci are viitor”, a spus Ceapliga.

Vladimir Gorbaci, expertul Institutului pentru Cooperarea Euro-atlantică, susţine că rezultatele alegerilor arată că locuitorii din Ucraina vor schimbări esenţiale pentru îmbunătăţirea condiţiilor de trai. Totuşi, în opinia lui, deocamdată nu este clar cum Vladimir Zelenski va realiza aceste aşteptări.

„Oamenii au votat de parcă au fost la protest. S-a votat nu împotriva unei persoane, dar a tuturor. Pericolul este că totul arată precum o bombă vacuum. Scopul este să fie scos tot ce se află acum în scenă, să fie dați jos toți jucătorii de pe tabla de șah. Ce va fi creat însă pe acest loc gol nimeni nu știe și nimeni nu poate prognoza», a subliniat expertul.

De menționat că rezultatele finale ale alegerilor prezidenţiale din Ucraina vor fi confirmate până în data de 30 aprilie.

Добавить комментарий