Aviz important pentru pensionarii militari

pensiya-vijskovym

La 21 februarie 2018, Cabinetul de Miniștri al Ucrainei a adoptat Hotărârea nr. 103 „Cu privire la recalcularea pensiilor pentru persoanele eliberate din serviciul militar și a altor categorii de persoane“.

Documentul respectiv prevede recalcularea pensiilor în conformitate cu punctul 4 al articolului 63 din Legea Ucrainei„Cu privire la asigurarea cu pensii a persoanelor eliberate din serviciul militar și a altor persoane“ și se specifică procedura de plată a sumei pensii lor recalculate. Recalcularea va avea loc pe baza datelor emise de organele abilitate ale ministerelor și departamentelor din care persoana respectivă a făcut parte și a adeverințelor despre volumul salariilor obținut în conformitate cu funcția ocupată în ziua concedierii.

Atragem atenția că recalculările vor fi efectuate în mod automat. Pensionarii nu trebuie să se adreseze Departamentului principal al Fondului de Pensii al Ucrainei în regiunea Cernăuți cu cereri privind recalcularea pensiilor și să prezinte documente suplimentare.

Direcția Fondului de Pensii al Ucrainei în regiunea Cernăuți a stabilit listele de pensionari ale căror pensii urmează să fie recalculate în vederea realizării hotărârii Guvernului menționate anterior.Aceste liste vorfi expediate către organele abilitate din cadrul ministerelor și departamentelor respective.

Serviciul de presă al Direcției

Fondului de Pensii al Ucrainei

în regiunea Cernăuți

Lasă un răspuns